elso napok

 2010.03.07. 13:05

 

az albán apuka megérkezésem estéjén elmondta, hogy – ahogy láthatom – nekik  nagyon fontos a rend és a tisztaság. Eközben én hevesen bólogattam, de úgy tűnik nem lehettem túl meggyőző, hisz utána megkérdezte, hogy nekünk Hungáriában (Hungary helyett következetesen Hungáriát mond, csak kicsit másképp intonál, mint mi) is fontos-e a tisztaság.

 

Ezzel kapcsolatban:

  1. előttem fél évig is magyar lány volt, szóval ha már ország alapján alkot véleményt a tisztaságról, akkor ne kérdezzen ilyet, mivel gondolom látta, hogy nincs ilyen gond a hungáriaiakkal
  2. két és fél év überpíszí, a posztkolon látásmódra (is) rendkívül érzékeny tekes nevelés után félve merem csak bevallani, hogy bizony eszembe jutott – persze csak elméleti síkon -, hogy visszakérdezzek: És Albániában mi a helyzet?
  3. oké, hogy vannak országok, amikről nagy átlagban elmondható, hogy a polgárai és azok lakásai tiszták, de szerintem mindenhol vannak ilyenek is, olyanok is (Albánia előtt az első gondolatom az otthonom és a tekes tisztasági viszonyok közötti különbség volt, vagy akár mondjuk bármelyik olyan lakás, ahol jártam és finoman szólva nem volt rendes és tiszta)
  4. amúgy jófej a papa (egyébként 31, állati laza és azt hiszem nagy túlélő; 16 évesen jött el a szülőföldjéről, 6 évig Görögországban dolgozott, aztán átjött ide)

 

 

Ez a város jó hely. Ezt abból gondolom, hogy még egy ilyen lassan alkalmazkodó, bénázó valakinek, mint én, is nagyon hamar megtetszik. Emberi léptékű és élhető (csomó vakbarát járda, babakocsit tologató ember, a belvárosban nem lehet autózni, mindenki biciklizik), eszméletlenül nemzetközi, de mégis nagyon angol, pezsgő kulturális, sport stb. élet. Nem lesz itt rossz dolgom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hangraforgo.blog.hu/api/trackback/id/tr601815938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nikkname 2010.03.09. 15:14:39

media.photobucket.com/image/mess%20children/michelecrouse/Kids-mess.jpg

Mihelyst egy babának kinőnek rendesen a lábai és mindenhol keze lesz- a 'rend' és 'tisztasád' mint fogalom már csak elméleti síkon fog létezni számára. És erre rá fog jönni ő is. Északtól Délre Keletről Nyugatra ez univerzális (bár az afrikai sivatagokon nem lehet túl nagy kupit csinálni az is igaz...)

Örülök a híreidnek, jó pezsgést, jóérzést, érzékelést!
süti beállítások módosítása